Topsælgere

Gelcoat anvendes ved støbning i form eller som 1. reparationslag. Topcoat som afsluttende reparationslag. Begge produkter fås i mange originale Norpol farver, samt kan tones i lyse Ral/NCS-farver.

Ved påførsel af flere lag, er det vigtigt at første lag er ophærdet før næste lag påføres, da lagene ellers vil krympe ved ophærdning.

Ved dybe reparationer er gelcoatspartel velegnet. Især på lodrette flader.

Er du i tvivl om farven har vi en oversigt over mange originale farver. Vi kan også forsøge at bestemme farven ud fra en tilsendt farveprøve.

Der er mulighed for at bestille farvepasta til efterjustering af farver. Mange ældre både ændrer jo farve med tiden.

Ved forespørgsel på hele spande (20 kg.), kontakt os pr. telefon eller mail.

Gelcoat og topcoat produceres i 20 kg. emballager fra fabrik. Alle originale Norpol farver og de fleste RAL farver kan leveres i denne størrelse. Nogle enkelte farver lagerføres, men de fleste skal produceres med en leveringstid på ca. 10 hverdage. Da vægt på en hel spand kan variere lidt og da fragt på stykgods variererer efter postnummer kan præcis pris ikke angives. Brug kontaktformularen, hvis produktet ønskes leveres i hel spand. 

Gelcoat og topcoat kan tones i Ral-farver. Der vil være op mod 14 dage leveringstid på disse. Da der normalt påløber fragtudgift ved hjemkøb af sådanne farver, kan præcis pris ikke oplyses ved bestilling i webshoppen. Brug i stedet kontaktformularen ved ønske om køb af Ral-farver. De Ral-farver, der er nævnt under "varianter" lagerføres og skal derfor ikke bestilles hjem, men kan leveres på 1-2 dage. Bemærk: Tonede Ral-farver tages IKKE retur.

Der tones ikke NCS farver eller ældre Norpol farver, der ikke er nævnt under "varianter".

Bemærk: Gelcoat, topcoat og gelcoatspartel har en fabriksgaranti på 6 måneder. Produkter, som står længere på hylden, kan godt være brugbare, men vær opmærksom på tegn på defekter: Meget tyk konsistens, klumper, krystalisering og sødlig lugt.

Det anbefales altid at opbevare produkterne køligt, men frostfrit.

 

Læs dette angående originalfarver kontra tonede farver:

Som udgangspunkt vil vi helst sælge originalfarver. Nogle originalfarver er Ral farver, men mange er ikke. Sidstnævnte farver kan tones som bedst lignende Ral eller NCS farve. Men da vi ikke har original tonepasta til rådighed, kan der forekomme farveafvigelser i forhold til originalfarver fra fabrik - også på Ral-farverne. Man får en mindre synlig reparation med en originalfarve. Desværre produceres gelcoat kun i 20 kg. spande på fabrik, hvad vi godt ved er en alt for stor portion for de fleste. Man må derfor gøre op med sig selv, hvor vigtigt det er at reparationen er så lidt synlig som mulig. Bemærk: også med originalfarver kan det ikke garanteres at farven matcher 100%, da den oprindelige farve også ændrer sig med tiden. Lyse farver vil typisk gulne og mørke farver bleges.

Hvis gelcoat / topcoat er specialtonet, må man forvente at holdbarheden er noget kortere.

Højt pigmenterede Norpol originalfarver tones ikke, men leveres udelukkende original fra fabrik 20 kg.

Info om gelcoat farveserier!


Farverne i oversigten er originale Norpol farver (nogle med Ral-farve angivet også). Mange farvenumre findes både som Norpol og Ral-farver. De er ikke identiske! 

Som en guide:

Norpol 2000 = hvid

Norpol 2000 serien: rød, bordeaux, rød-orange

Norpol 3000 serien: gul, gulorange, creme, sandfarvet

Norpol 4000 serien: beige, brun

Norpol 5000 serien: olivengrøn, armygrøn o.l.

Norpol 6000 serien: klargrøn, turkis, blågrøn o.l.

Norpol 7000 serien: blå, lilla

Norpol 8000 serien: grå, brækket hvid

Norpol 9000 : sort

Norpol 100: klar.

 

 

Ral-serien: (enkelte farver falder uden for betegnelserne, så det må kun regnes som vejledende.

Ral 1000 serien: gul-beige, gul, cremefarvet.

Ral 2000 serien: gul-orange

Ral 3000 serien: rød, rød-orange

Ral 4000 serien: lilla, bordeaux, lysrød

Ral 5000 serien: blå, blågrøn

Ral 6000 serien: klargrøn, olivengrøn, armygrøn, turkis

Ral 7000 serien: grå, beige o.l.

Ral 8000 serien: brune farver

Ral 9000 serien: hvid, brækket hvid, gråhvid, sort (standard sort = ral 9005).

 

Metallic / Perlemor farver samt flouriserende farver i vifterne kan ikke leveres, heller ikke i 20 kg. spande.

Andre producenters farvenumre kan nogle gange oversættes, men desværre kan vi ikke overrsætte gelcoatfarver fra Spectrum.